Blogg

Xperia XZ Premium

Xperia XZ Premium Sverige

Xperia XZ Premium Sverige

Xperia XZ Premium är nu Sonys flaggskeppstelefon med en 4K HDR-skärm som ger exeptionella foto- och videoupplevelser. Med dess enkla och stilrena design drar den sig till blickarna från övriga konkurrenter. Telefonen är ännu lite vassare än föregångaren Xperia XZ. Sony har valt att göra motsatsen till vad konkurrenterna har gjort.

Design & färger

Både skärm och telefon har blivit större och vassare, kanterna på kortsidorna är hårda medan långsidorna är mjuka. Detta gör att den faller enkelt i handen och du kan låsa upp den med både vänster och höger hand. Den är användarvänlig och är lätt att hantera. Telefonen är 15,6 cm gånger 7,7 cm samt 7,9 mm tunn. Sony har tagit fram en telefon som är minimalistisk, men med väldigt hög kvalité. Telefonen finns i tre fantastiska utföranden svart, silver och rosa.

Funktioner

Systemet

Mobilen har ett intellegent system som gör att den registrerar vad du tenderar till att använda och förbättrar upplevelsen genom att göra dina val och funktioner mer tillgängliga för dig när du öppnar den nästa gång. Telefonen ger en smartare och en mer personlig upplevelse genom att ge skräddarsydda förslag.

Display

5,5 tums skärm jämfört med 5. Skärmen har blivit större sen föregångaren. Det är världens första mobiltelefon som har 4K HDR-skärm. Det är en skärm med högsta kvalité. Skärmen ger en fantastisk upplevelse av färger, kontrast och upplösning. Xperia XZ Premium fungerar även väl i solljus då den inte skapar några reflexer.

Vattentät med IP85/86-klassning

Xperia XZ tål att blötas ner ordentligt, för att vara precis så tål den 1,5 meters djup i 30 minuter. Den är alltså vattentät med IP85/96 certifiering och klarar även av damm.  Så nu kan du svara i telefonen även om det regnar ute.

Ännu bättre kamera

Med Xperians kameraförbättring får du mer liv och bättre kvalité på videos och foton.
Kameran på framsidan är 13 megapixel. Även denna kamera har en autofokus med ansiktsigenkänning och objektbeskrivning. I allra flesta fall har kameran på framsidan av telefonen ett fast fokusläge. Detta gör att det kommer att bli krispigare bilder. XZ Premium har tappat 4 megapixlar från 23 till 19 om man jämför med den vanliga XZ. Det behöver inte vara negativt.

Med Sonys snabbfotofunktion kan du ta ett foto på en halv sekund utan att behöva låsa upp telefonen. Detta gör det väldigt enkelt för dig när du är ute på resande fot och snabbt måste ta ett foto för att dokumentera händelsen. Telefonen har även en utmärkt slowmotion-kamera som kan ta 960 bilder per sekund.

Batteri

Sonys Xperia XZ Premium rymmer ett 2900 mAH batteri vilket tyvärr är lite i snålaste laget, men det är dock ingenting att sörja för. Sony introducerar en ny teknik som heter Battery Care, vilket möjliggör att hålla en mer skonsam laddning. Genom att anpassa strömförbrukningen kan batteriet fördela batteriåtgången så att det håller hela dagen.

Ljud

Telefonen har inbyggda stereohögtalare, Detta ljudet är något begränsat och kunde ha en större kvalité. Men om man lyssnar på ljudet från hörlurar så är det väldigt rikt, detaljerat och kraftfullt ljud. Det är en musktelefon som ger dig bästa upplevelsen.

Sammanfattning och lanseringsdatum

För att summera så är Sonys XZ Premium en vass telefon som är smartare och mer personifierad. Den är perfekt för dig som vill ta fantastiska foton, videos men även för att lyssna på musik. Med gedigna material och snygg design är det många som kommer att tilltalas av denna unika mobil. Sonys Xperia XZ Premium kommer att komma ut i butiker som Telia, Telenor, Tele2 och Tre i Juni månad. Priset för denna svårslagna telefon kommer att ligga runt 7900 kronor.

Xperia XZ Premium specifikationer

Releasedatum: Juni 2017
Pris: Runt 7900 :-
Processor: 2,45GHz octa-core
CPU: Qualcomm Snapdragon 835 64-bit
SIM-kapacitet: Nano SIM.
RAM-minne: 4 GB
Inbyggt minne: 64 GB – Stöd för microSDXC (upp till 256 GB)
Skärmstorlek: 5,5″
Skärmtyp: LCD, TRILUMINOS Display
Upplösning: UHD – 3840 x 2160 pixlar
OS: Sony Android (Nougat)
Fingeravtryckssensor: Ja
Kamera: 19MP och 13MP
Kamera zoom: 8X
Vikt: 195g
Mått: 156 x 77 x 7,9mm
Vattentålig: Ja (IP65/68)Xperia XZ Premium

5 / 5


april 28, 2017
Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


5 + 4 =