Blogg

Semestra i Italien- fem härliga städer

Colosseum, Rom

Det finns så mycket att se och uppleva i Italien, ett land så rikt på historia och kultur. Egentligen måste man komma tillbaka flera gånger för att ens kunna skrapa på ytan. Men om man börjar med städer så är det här fem stycken man helt enkelt inte får missa.

Svenska konsulat - Venedig

1. Venedig– den eviga staden. Här verkar tiden ha stått stilla på sina platser och det är en mycket vacker stad. Man kan bara vandra runt, gå över de små broarna eller långsamt ta sig fram med en gondola. Den stora kyrkan, Markus katedralen, är gjord i bysantinsk stil med mycket utsmyckningar och guld och väl värd ett besök. Men man ska inte heller missa att åka ut till ön Murano för att se hur glasblåsningen går till.

Hotell i Venedig – Jämför priser på hotel och spara pengar!

Colosseum, Rom

2. Rom med sitt Colosseum och Forum Romanum är ett paradis för de som älskar historia. Många fina museer och naturligtvis också den stora Sankt Peterskyrkan bör ingå i programmet. Även fullt av små trevliga restauranger och glassbarer, det är alltid liv och rörelse under de varma sommarkvällarna.

Hotell i Rom – Jämför priser på hotel och spara pengar!

Florens centrum

3. Florens är en liten stad med mycket att se. Den fina katedralen med sin stora kupol, där man har en alldeles fantastisk utsikt över staden. Sedan kan det vara dags för en promenad över den gamla bron som bevarats på grund av sin skönhet och där är fullt av guldsmedsbutiker.

Hotell i Florens – Jämför priser på hotel och spara pengar!

Jämför Milano hotell

4. Milano har flera fina kyrkor, en av de främsta är den gotiska katedralen Duomo di Milano. I en annan finns Leonardo da Vincis berömda muralmålning Nattvarden, det bästa är att boka in ett besök med en guide. Om man inte lyckas boka in en föreställning på operahuset La Scala så kan det dock vara fint att besöka det på dagtid för en rundvandring.

Hotell i Milano – Jämför priser på hotel och spara pengar!

Verona Hotell

5. Verona är en trevlig liten stad att strosa runt i. Passa på att besöka Piazza delle Erbe i Gamla stan, det fina torget där det är fullt av små restauranger och butiker runt omkring. Detta är ju också staden där Romeo och Julia utspelas och det går att besöka huset där hon sägs ha förklarat sin eviga kärlek på balkongen. Gardasjön ligger precis i närheten och är väl värt en utflykt.

Hotell i Verona – Jämför priser på hotel och spara pengar!

Italien är rik på god mat, historia, arkitektur och nöjen. Det kan aldrig bli tråkigt med en semester i en av dess härliga städer, problemet kan istället vara att hinna med allt man vill se och göra.

 

Bra länkar

http://www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/Rom/Reseinformation/Reseinformation-Italien/
http://www.italiantouristoffice.se/sv/index.html


april 1, 2019
Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


1 + 9 =