Blogg
Recept: Welsh Cakes

1 mars är det Wales nationaldag. Den kallas St David’s Day.
Welsh Cakes Recept
Tillagningstid: 30 minuter
Receptet gäller för: 16
Ingredienser
- Vetemjöl – 225 g (4 dl)
- Bakpulver – 0.5 tsk
- Salt – 1 krm
- Kryddpeppar / Kanel – 0.5 tsk
- Smör – 100 g (1 dl)(delad i små bitar)
- Socker – 85 g (1 dl)
- Russin – 50 g(1 dl)
- Ägg – 1 (vispad)
- Mjölk – 1 msk
Så här gör du
- Häll i vetemjöl, socker, bakpulver, kryddor, russin och lite salt i en bunke.
- Tillsätt smöret och blanda ihop med de torra ingredienser.
- Vispa äggen och tillsätt mjölk.
- Blanda ihop alla ingredienser.
- Kavla ut degen på ett mjölat bord tills degen blir 2 cm hög.
- Använd en liten rund kakform (ca 7 cm i diameter) för att ta ut små rundlar.
- Smält lite smör i en tung stekpanna och stek dem ungefär 3 minuter på varje sida.
- Strö över lite socker.
Tips
Igen kakform? Använd ett syltlock istället
Du kan använda tranbär istället för russin
Näringsvärde
(per stycken)
Kcal:135,
Fett:6g
Kolhydrater:20g
Protein:2g
Av Eva
februari 26, 2019
Kommentarer