Blogg

Recept: Welsh Cakes

Welsh Cakes recept Svenska


1 mars är det Wales nationaldag. Den kallas St David’s Day.

Welsh Cakes Recept


Tillagningstid: 30 minuter
Receptet gäller för: 16

Ingredienser

  • Vetemjöl – 225 g
  • Bakpulver – 0.5 tsk
  • Salt – 1 krm
  • Kryddpeppar / Kanel – 0.5 tsk
  • Smör – 100 g (delad i små bitar)
  • Socker – 85 g
  • Russin – 50 g
  • Ägg – 1 (vispad)
  • Mjölk – 1 msk

Så här gör du

  1. Häll i vetemjöl, socker, bakpulver, russin och lite salt i en bunke.
  2. Tillsätt smöret och blanda ihop med de torra ingredienser.
  3. Vispa äggen och tillsätt mjölk.
  4. Blanda ihop alla ingredienser.
  5. Kavla ut degen på ett mjölat bord tills degen blir 2 cm hög.
  6. Använd en liten rund kakform (ca 7 cm i diameter) för att ta ut små rundlar.
  7. Smält lite smör i en tung stekpanna och stek dem ungefär 3 minuter på varje sida.
  8. Strö över lite socker.


 

Tips

Igen kakform? Använd ett syltlock istället

Du kan använda tranbär istället för russin

Näringsvärde

(per stycken)
Kcal:135,
Fett:6g
Kolhydrater:20g
Protein:2g

Av

Welsh Cakes


februari 26, 2017
Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


5 + 9 =