Blogg

Bäst sommarmat för att gå ner i vikt

Bär

Om du försöker att gå ner några kilon till sommaren men hatar tanken på diet så är detta inlägget för dig. Sommaren har några av de bästa viktminsknings livsmedlen som inte kommer ge dig känslan av att du missar något. Oavsett om du försöker att tappa bebisvikt, bli bikini redo eller äta hälsosamt så är här allt du behöver veta om sommarmat.

Vattenmelon

Vattenmelon är din bästa vän på sommaren. Den huvudsakliga fördelen med vattenmelon när man talar om viktförlust är att den innehåller få kalorier. Innehållet består av runt 92% vatten och har bara 30 kalorier per 100 gram. Vid sidan av detta så består den av några hälsosamma näringsämnen som vitamin C och lykopen som hjälper dig att tappa vikt och är bra för din kropp. Ät den rå, i frysta skivor och i smoothies eller om du gillar vattenmelon-juice så har du receptet här

Bär

Bär – det är jordgubbar, björnbär, blåbär och hallon! Dessa är även ideala för viktminskning eftersom de är kraftfulla källor till antioxidanter, som också kopplas till viktkontrol. Undersökning från universitetet i Florida visar att personer som konsumerar mer antioxidanter väger mindre, även när dem inte äter färre kalorier. Hallon är stjärnspelaren här eftersom hallon visats innehålla naturliga substanser som kallas ketoner, som studier funnit ut hjälper till att minska kroppsfett och visceralt fett. Men jordgubbar och blåbär har också visat sig ha en effekt på insulin nivån efter måltiden. Bär är i säsong från maj och frammåt. Svenska bär tenderar att kosta mer än importerade men smakar bättre!

Persilja

Persilja. Örter har sin plats i viktminskning vilket bevisas av persilja, som har enorm bantningspotential. Enligt USDA forskare så innehåller varje kopp 984 mikrogram av vitamin K — ett näringsämne som förhindrar vätskeretention och spolar ut svälla vilket hjälper kvinnor att bli av med ett och ett halvt kilogram av överflödigt vatten om det serveras dagligen. Använd persilja i smoothies, sallad och mackor. Om du hatar smaken så kan du köpa persiljelöv kapslar på utvalda hälsobutiker.

Körsbär

Körsbär innehåller bara 87 kalorier per kopp och om du äter dem 3 gånger i veckan i stället för tyngre desserter, så kan du bli av med upp till fem pund denna sommaren, enligt forskare på Kaliforniens Universitet. Körsbär är också fulla med antocyaniner — antioxidanter som sänker din levers produktion av artär-igentäppande kolesterol med så mycket som 10 procent vilket gör dem bra för din hälsa också. Det har även hävdats att om man dricker ett glas (osötad) körsbärsjuice innan läggdags så sover man bättre.

körsbärstomater

Tomater. Enligt Yale Universitetets forskare så kan du, genom att lägga till en kopp av körsbärstomater till din dagliga diet bli av med upp till tre pund varje månad — utan förändringar i din diet. Heder till körsbärstomatens antioxidanter och lykopen som suger leverceller och ökar deras förmåga att bränna lagrat fett som bränsle. Använd i soppor, sallad, omeletter eller bara ät dem som snacks.


maj 21, 2016
Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


9 + 1 =