Blogg

10 bästa familjevänliga skidorterna i europa

Puy St Vincent, Frankrike

Familjeskidsemester är något att vårda om – att tillbringa tid med dina barn i den friska luften i bergen och göra något ni älskar för att sedan tillsammans i slutet av dagen berätta historier om mod och hinder som har övervunnits är ovärderligt.

En viktig faktor för att göra en familjeskidsemester enkel är orten du åker till – blir det fel och du kommer att bära runt på tre uppsättningar av skidor och olyckliga barn halva dagen. Desperat försöker du komma ihåg varför du lade ut så mycket pengar. Men planera er destination klokt och allt annat kommer att falla på plats. Här är NiceDeal.se val av de tio av de bästa familjevänliga skidorter i Europa för att hjälpa dig att välja din nästa familjeskidsemester. Oavsett om du har unga barn eller äldre tonåringar, det finns en drömsemester där ute med din familjs signum på.

Alpbach, Österrike

Alpbach, Österrike

Alpbach i Tyrolen är en av de vackraste byarna i Österrike och har länge varit en favorit för svenska familjer – resorten är kompakt, full av charm och har soliga lätta pister. Medan backarna inte är så omfattande  för medelbra skidåkare, är de bra för att bygga förtroende och öva teknik på och båda av byns skidskolor är mycket barnvänliga. För de insatta finns också några bra offpist-backar. Välkomnande pensions- och chalet-stil-hotell dominerar utbudet av boende,  såsom Der Berghof, är så nära som 20 meter från de lättare pisterna. Om en hel dag i backarna har visat sig vara för mycket för de små finns det en inomhuspool och utomhus-ishall att underhålla sig i. Att ta sig dit: Innsbruck, den närmaste flygplatsen, är 50km bort. München och Salzburg är 150 km bort.
Hotell i Alpbach – Hitta det perfekta boendet för dig på NiceDeal.se
Alpe d’Huez, Frankrike

Alpe d’Huez, Frankrike

Utspridd ovanför Alpe d’Huez finns en stor skål med lätta gröna backar, som betjänas av den snabba DMC kabinen. Det är en veritabel lekplats för nybörjare, men se bara upp för den ibland farligt snabba passerande trafiken från sluttningarna ovanför. Det finns ett bra utbud av blåa backar för ungdomar att avancera till, plus en ofarlig terrängpark nära botten av backarna med mjuka gupp och hopp. Det finns gott om lägenheter med självhushåll och fler hotell än du förväntar dig. Det bästa alternativet för familjer är kanske ski-in, ski-out Club Med Alpe d’Huez La Sarenne. Att ta sig dit: Grenoble är den närmaste (och lugnaste) flygplatsen, 105km bort. Lyon och Genève är 150 km respektive 210 km bort.
Hotell i Alpe d’Huez – Hitta det perfekta boendet för dig på NiceDeal.se
Avoriaz, Frankrike

Avoriaz, Frankrike

Avoriaz kanske inte är den vackraste av orterna, men det är definitivt en av de mest funktionella och slående. En bilfri samling av höga lägenheter med självhushåll ligger högst upp på en klippa, boendet är ski-in, ski-out och hästdragna slädar är de enda fordon på de snötäckta vägarna. Village des Enfants ligger i hjärtat av orten, med Disney-karaktärer och specialbackar för att underhålla och utbilda barn i åldern tre år och äldre. Det finns en bra skidskola, Avoriaz Alpine Skidskola, för äldre barn som behöver en utmaning eller vänlig uppmuntran. Boendet består mestadels av lägenheter – det finns några små stugor om du söker ett bekvämt alternativ. Att ta sig dit: Geneva är den närmaste flygplatsen, cirka två timmar eller 90 km bort.
Hotell i Avoriaz – Hitta det perfekta boendet för dig på NiceDeal.se
Cervinia, Italien

Cervinia, Italien

Vilket barn skulle inte älskar skidåkning runt de soliga, lätta backarna, pizza till lunch och, med lite uppmuntran, klara att åka från toppen till botten av berget i slutet av veckan? Cervinia är inte en stor resort, men för att underlätta, plocka ett hotell nära de lättsamma backarna nära byns centrum. Från dessa, är utvecklingen till de milda blå backarna vid Plan Maison och sedan de svårare röda backarna vid Valtournenche en realistisk och tillfredsställande prestation för alla nybörjare. Det finns dagis både på skidorten och på Plan Maison. Att ta sig dit: Turin är den närmaste flygplatsen och är cirka två timmar (120 km) bort. Genève är 2 timmar och 45 minuter (185km) bort.
Hotell i Cervinia – Hitta det perfekta boendet för dig på NiceDeal.se
Laax , Schweiz

Laax, Schweiz

Unga familjer kommer att älska den omfattande nybörjarbacken vid Crap Sogn Gion, högt över Laax, och den utmärkta skidskolan. För familjer med äldre barn, kommer de utan tvekan bli bländade av de fem imponerande parkerna. Om du planerar ditt besök rätt, kan du tima det med en av de stora internationella freestyletävlingarna som resorten är värdar för – vilket garanterat plockar poäng hos tonåringarna. För maximal bekvämlighet, bo i en lägenhet på Rocksresort; ett slående modernt kvarter som öppnade för ett år sedan och är precis vid foten av backarna. Att ta sig dit: Zürich är den närmaste flygplatsen. Tåg och busstransfer från Zürich tar cirka två timmar.
Hotell i Laax – Hitta det perfekta boendet för dig på NiceDeal.se
La Plange, Frankrike

La Plagne, Frankrike

En vidsträckt medelsvår cruising utspridd över de 10 byar som tillsammans utgör La Plagne och de olika karaktäristiska baserna gör det till en idealisk destination för alla typer av familjer och barn, från unga barn till energiska tonåringar. De flesta britter bor i Belle Plagne (bra för ungdomar med en lekplats för de minsta att lära in), Plagne 1800 (massor av chalets, så bäst för grupper av familjer) eller Montchavin (byn är fin och bilfri och det finns trädkantade enkla blåa backar som leder dit). Varje by har bra skidskolor och en egen enkel backe eller två, sen finns det oändliga medelsvåra backar (225km av dem) plus fem parker eller boardercross-banor för att hålla mer äventyrliga barn och stora barn underhållna. Att ta sig dit: Chambery är den närmaste flygplatsen, 120km bort. Eller ta tåget till antingen Aime eller Bourg St Maurice vid botten av dalen.
Hotell i La Plagne – Hitta det perfekta boendet för dig på NiceDeal.se
Obergurgl, Österrike

Obergurgl, Österrike

För familjer med tonårsbarn är Obergurgl, den högsta socken i Österrike, ett bra alternativ. Det är en liten, fokuserad by med vänlig österrikisk charm och snösäkra backar, men inte så många att barnen riskerar gå vilse på egen hand. Utmärkt engelska talas av skidskolans instruktörer och klasserna hålls små – en lovande start för att uppmuntra tonåringar till utveckling samt hålla tristessen i schack. De flesta av förläggningarna är i tre- eller fyrstjärniga hotell – om du reser med yngre barn i boka in en stor stuga och dra nytta av olika barnomsorgsalternativ. Att ta sig dit: Innsbruck är den närmaste flygplatsen, 95km bort.
Hotell i Obergurgl – Hitta det perfekta boendet för dig på NiceDeal.se
Puy St Vincent, Frankrike

Puy St Vincent, Frankrike

Puy St Vincent är ett par specialbyggda stationer plus en gammal by. De flesta av förläggningarna, vilket främst är självhushåll, är i låga flerbostadshus längst ned i backen i den större av de två stationerna, 1600. Trädkantade backar finns direkt ovanför orten och är bra för medelbra åkare som vill ha en utmaning, medan nybörjare kan hitta sina fötter i två lättsamma backar. Barnomsorgen i resorten är utmärkt, med både skidskolor (ESF och Internationella skolan) och dagis. Valet av researrangör kan förgylla eller förstöra en familjeskidsemester, så välj med omsorg. Snowbizz, som har används uteslutande till Puy St Vincent sedan 1986, är ett säkert kort om du vill ha en väl genomtänkt och bekväm familjesemester. Alla detaljer har tagits hand om, från söndagsflygningar (mindre hektiska än lördagar) till en komplett uppsättning av barnomsorgsalternativ från sex månader till 11 år. Att ta sig dit: Turin är den närmaste flygplatsen, cirka två och en halv timme bort.
Hotell i Puy-Saint-Vincent – Hitta det perfekta boendet för dig på NiceDeal.se
Saas Fee, Schweiz

Saas Fee, Schweiz

Den bilfria byn Saas-Fee i Valais är ett perfekt val för små barn och familjer – det är en lantlig oas perfekt för att bara strosa runt och koppla av i. Saas Fee är också en stor destination för dem med äldre barn. – Det har två parker, varav en av verklig världsklass, med en enorm halfpipe och intressanta funktioner som ett kabintak; den andra, som syftar till nybörjare med ingångsnivå har hopp, rails och linjer, ligger nära de enklare pisterna. Välj ditt boende noga- de flesta av liftarna går från södra änden av byn och de stora enklare pisterna finns också här. Att ta sig dit: Sion flygplats, betjänad av Snowjet och Genève är 75km och 225km bort respektive. Den närmaste tågstationen är Brig och regelbundna bussar kör till och från stationen till Saas-Fee.
Hotell i Saas Fee – Hitta det perfekta boendet för dig på NiceDeal.se
Ylläs, Finland

Ylläs, Finland

Om du letar efter ett alternativ till den beprövade alpina semestern, bege dig till Ylläs i Finland. Det milda arktiska landskapet är perfekt för nybörjare, och de alternativa aktiviteterna, såsom husky-pulka, slädturer med renar och snöskosvandring, kommer att förtrolla småbarn. Den bästa tiden att besöka är från mars till slutet av säsongen – något tidigare och antingen så stiger inte solen under normal dagstid eller så är det februari och orten drabbas av samma öde som europeiska orter under skolloven. Förläggningarna ligger inte vid backarna, men orten är så lugn och fridfullt så det är inte ett problem. Att ta sig dit: Kittilä flygplats är 50 km bort.
Hotell i Ylläs – Hitta det perfekta boendet för dig på NiceDeal.se


februari 1, 2019
Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


7 + 5 =